SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten)

Zoals onder anderen:

Er is in mei 2018 een documentaire verschenen op tv: Hypnose op recept, te bekijken op: NPO-start.

Hypnotherapie, therapeutische virtuele maagband en afvallen

Hypnotherapie werkt op de lange termijn beter dan enkel een dieet volgen, omdat deze vorm van psychotherapie de oorzaken van overgewicht aanpakt. De meeste mensen die kampen met overgewicht weten precies waar je wel of niet van aankomt. Waarom verval je dan iedere keer weer in oude eetgewoontes? Waarom krijgt eten zo'n grote plek in je leven?

Therapie, wat je kunt verwachten Na een uitgebreide intake, behandel ik in een aantal sessies de onderliggende problemen vooral met Hypnotherapie en het verslavingsgedrag met EMDR-technieken, waarbij de hersenen zo worden beïnvloed dat de drang naar eten vanzelf wordt uitgedoofd. Je hebt er geen behoefte meer aan en kunt je richten op andere, positieve dingen. Het plaatsen van een virtuele maagband is een onderdeel van de therapie, waarbij je met zelfhypnose deze maagband kunt 'verstellen'.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je als cliënt gemotiveerd bent om aan jezelf te werken en dat je dat ook actief doet door met opdrachten aan de slag te gaan tussen de sessies door. Dat zal het effect van de therapie ten goede komen. Het plaatsen van een virtuele maagband is een onderdeel van de therapie, waarbij je met zelfhypnose deze maagband kunt 'verstellen'.
Heb je vragen? Bel me gerust ( +31 6 12088287) of stuur een e-mail ().

Deze vraag wordt altijd gesteld en daar is moeilijk antwoord op te geven. Standaard zeg ik: vier tot zeven sessies. De tijd tussen de afspraken in, is circa 3/4 weken, dat gaat allemaal in overleg.

Heb je vragen? Bel me gerust 0612088287 of stuur een e-mail

Lees meer...

Regressietherapie

Dat kan zijn naar je vroegste kinderjaren maar naar een week geleden terugkeren noem ik ook regressie. Het is de bedoeling om gebeurtenissen met de daarbij behorende emoties te herbeleven zodat blokkades opgeheven kunnen worden. deze therapie kan zeer bevrijdend werken door bijvoorbeeld dingen uit te spreken die nooit gezegd zijn, door je boosheid naar de ander te uiten of je verdriet weer te voelen en te huilen. Deze therapievorm wordt gebruikt bij traumaverwerking, rouwverwerking, Je kunt het verleden niet veranderen maar wel hoe je zelf naar die gebeurtenissen kijkt. Door er naar terug te gaan kun je het verleden verwerken, loslaten en ruimte krijgen voor alles wat nieuw is.

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit betekent letterlijk: door oogbewegingen opnieuw beleven van ingrijpende gebeurtenissen en deze alsnog verwerken. Iedere nare gebeurtenis die een negatieve invloed blijft hebben op je leven wordt traumatisch genoemd. Je kunt heftig reageren op gebeurtenissen die lijken op je trauma. Ook kunnen levendige beelden terugkomen en kun je daar heftig op reageren, zowel emotioneel als fysiek.

Wetenschappelijk aangetoond

Sinds eind jaren negentig wordt EMDR als behandelmethode bij volwassenen toegepast. Wetenschappelijke onderzoeken hebben het positieve effect aangetoond. Door het links en rechts stimuleren van de hersenen wordt het verwerkingssysteem in de hersenen op gang gebracht waardoor verwerking van heftige gebeurtenissen/ trauma’s plaats kan vinden.

Wanneer EMDR?

Je kunt duidelijke klachten hebben, zoals hieronder in de klachtenlijst vermeld staan, maar er kunnen ook gevoelens zijn die je niet direct kunt duiden, zoals angst, verdriet, schaamte of spijt. Met EMDR kun je de oorzaak naar boven halen en de klachten kunnen verminderen. Ook onverklaarbare lichamelijke klachten kun je met EMDR behandelen. Het doel van EMDR is oude herinneringen en ervaringen aan oude gebeurtenissen te verwerken om daarmee klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Bij verslavingen kun je de zucht naar het middel uitdoven.

Klachten die te behandelen zijn met EMDR:

Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst is er de intake, waarin bekeken wordt wat de klachten zijn, de hulpvraag, de individuele omstandigheden en omgevingsfactoren, en of EMDR de juiste behandelmethode is. Na uitleg zullen er een aantal EMDR-sessies gepland worden. Er wordt volgens protocol gewerkt, dat betekent dat de sessie nooit zomaar mag worden afgebroken. Ook als er emotionele reacties komen. Door dóór te gaan verdwijnen die langzaamaan. Na afloop kun je je fit voelen of erg moe. Soms komen er nieuwe herinneringen of beelden of kun je wat onrustig slapen, dat betekent dat het verwerkingsproces bezig is. Vaak houdt dit maar een dag of drie aan. EMDR zorgt ervoor dat de emotionele lading die bij het trauma hoorde, vervaagt. Er kunnen ook tijdens de sessie nieuwe inzichten ontstaan, waardoor er op een andere manier naar de traumatische gebeurtenis kan worden gekeken. Naast mijn hypnotherapeutische methoden gebruik ik regelmatig EMDR.

contact

Neem contact op

Interesse?

Voel je vrij om contact met mij op te nemen!

Mail:
Bel mij: +31 6 12088287
Thank you! Your message has been sent.
Unable to send your message. Please fix errors then try again.
DMC Firewall is a Joomla Security extension!