Hypnotherapie

Hypnotherapie is een therapievorm die verder gaat dan counselen en waarbij het denken minder belangrijk is. Bij hypnotherapie werk je met het onbewuste, waarin alle ervaringen liggen opgeslagen.

Zo krijgt je toegang tot een diepere laag in jezelf en kom je dingen te weten waarvan je je niet bewust was of maar voor een gedeelte. We gebruiken daarbij trance, een toestand waarin je precies weet wat er gebeurt en wat er gezegd wordt. Je bent dichter bij jezelf en je kunt beter contact leggen met je gevoel. Het is met deze vorm van therapie mogelijk om trauma’s uit het verleden te verwerken. Trauma’s kunnen ernstige ervaringen zijn, zoals het plotseling verliezen van een dierbare door een ongeluk, zelfdoding of ziekte. Maar er kunnen ook minder ‘zware’ gebeurtenissen in je leven hebben plaats gevonden, waardoor je nu reageert zoals je reageert. Waardoor je problemen kunt ervaren met jezelf en met je omgeving. Hypnotherapie is uitstekend geschikt om aan jezelf te werken, ervaringen te verwerken, destructieve gewoontes (roken, alcoholgebruik, drugs) te veranderen of pijn bij ziektes te verminderen.

Lees meer...

Medische Hypnose

Hypnotherapie kan heel goed ingezet worden bij onverklaarbare lichamelijke klachten. Je hebt alle medische onderzoeken ondergaan, maar er komt niets uit. Volgens de huisarts zit het tussen je oren, maar je blijft last hebben van pijn en er zijn geen medicijnen voor. Wat nu? Dit is vaak het moment dat je zelf gaat zoeken naar een behandeling die wél zou kunnen helpen. 

Hypnotherapie is een geschikte behandelmethode om je klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. In de therapie gaan we samen op zoek naar manieren om de pijn te laten verminderen. Hypnose is een sterk middel om dat te doen. Je kunt in trance naar binnen keren om de processen in je lichaam te beïnvloeden, waardoor de pijn kan verminderen. Daar heb ik allerlei technieken en methoden voor. Zoals Hersentechnieken, het beïnvloeden van je hersenen die bepaalde delen van je lichaam aansturen.



ALK (Aanhoudende Lichamelijke Klachten)

Zoals onder anderen:

Er is in mei 2018 een documentaire verschenen op tv: Hypnose op recept, te bekijken op: NPO-start.

Hypnotherapie, virtuele maagband en afvallen

Hypnotherapie werkt op de lange termijn beter dan enkel een dieet volgen, omdat deze vorm van psychotherapie de oorzaken van overgewicht aanpakt. De meeste mensen die kampen met overgewicht weten precies waar je wel of niet van aankomt. Waarom verval je dan iedere keer weer in oude eetgewoontes? Waarom krijgt eten zo'n grote plek in je leven?

Therapie, wat je kunt verwachten 

Na een uitgebreide intake, behandel ik in een aantal sessies de onderliggende problemen vooral met Hypnotherapie en het verslavingsgedrag met EMDR-technieken, waarbij de hersenen zo worden beïnvloed dat de drang naar eten vanzelf wordt uitgedoofd. Je hebt er geen behoefte meer aan en kunt je richten op andere, positieve dingen. Het plaatsen van een virtuele maagband is een onderdeel van de therapie, waarbij je met zelfhypnose deze maagband kunt 'verstellen'.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je als cliënt gemotiveerd bent om aan jezelf te werken en dat je dat ook actief doet door met opdrachten aan de slag te gaan tussen de sessies door. Dat zal het effect van de therapie ten goede komen. Het plaatsen van een virtuele maagband is een onderdeel van de therapie, waarbij je met zelfhypnose deze maagband kunt 'verstellen'.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Deze vraag wordt altijd gesteld en daar is moeilijk antwoord op te geven. Standaard zeg ik: zes tot tien sessies. De tijd tussen de afspraken in, is circa 3/4 weken, dat gaat allemaal in overleg.

Heb je vragen? Bel me gerust 0612088287 of stuur een e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Regressietherapie

Je kunt in regressie gaan naar je vroegste kinderjaren, maar naar een week geleden terugkeren noem ik ook regressie. Het is de bedoeling om gebeurtenissen met de daarbij behorende emoties te herbeleven zodat blokkades opgeheven kunnen worden. Deze therapie kan zeer bevrijdend werken door bijvoorbeeld dingen uit te spreken die nooit gezegd zijn, door je boosheid naar de ander te uiten of je verdriet weer te voelen en te huilen. Deze therapievorm wordt gebruikt bij traumaverwerking, rouwverwerking en werken aan je eigen proces. Je kunt het verleden niet veranderen maar wel hoe je zelf naar die gebeurtenissen kijkt. Door er naar terug te gaan kun je het verleden verwerken, loslaten en ruimte krijgen voor alles wat nieuw is.

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit betekent letterlijk: door oogbewegingen opnieuw beleven van ingrijpende gebeurtenissen en deze alsnog verwerken. Iedere nare gebeurtenis die een negatieve invloed blijft hebben op je leven wordt traumatisch genoemd. Je kunt heftig reageren op gebeurtenissen die lijken op je trauma. Ook kunnen levendige beelden terugkomen en kun je daar heftig op reageren, zowel emotioneel als fysiek.

Wetenschappelijk aangetoond

Sinds eind jaren negentig wordt EMDR als behandelmethode bij volwassenen toegepast. Wetenschappelijke onderzoeken hebben het positieve effect aangetoond. Door het links en rechts stimuleren van de hersenen wordt het verwerkingssysteem in de hersenen op gang gebracht waardoor verwerking van heftige gebeurtenissen/ trauma’s plaats kan vinden.

Wanneer EMDR?

Je kunt duidelijke klachten hebben, zoals hieronder in de klachtenlijst vermeld staan, maar er kunnen ook gevoelens zijn die je niet direct kunt duiden, zoals angst, verdriet, schaamte of spijt. Met EMDR kun je de oorzaak naar boven halen en de klachten kunnen verminderen. Ook onverklaarbare lichamelijke klachten kun je met EMDR behandelen. Het doel van EMDR is oude herinneringen en ervaringen aan oude gebeurtenissen te verwerken om daarmee klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Bij verslavingen kun je de zucht naar het middel uitdoven.

Klachten die te behandelen zijn met EMDR:

Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst is er de intake, waarin bekeken wordt wat de klachten zijn, de hulpvraag, de individuele omstandigheden en omgevingsfactoren, en of EMDR de juiste behandelmethode is. Na uitleg zullen er een aantal EMDR-sessies gepland worden. Er wordt volgens protocol gewerkt, dat betekent dat de sessie nooit zomaar mag worden afgebroken. Ook als er emotionele reacties komen. Door dóór te gaan verdwijnen die langzaamaan. Na afloop kun je je fit voelen of erg moe. Soms komen er nieuwe herinneringen of beelden of kun je wat onrustig slapen, dat betekent dat het verwerkingsproces bezig is. Vaak houdt dit maar een dag of drie aan. EMDR zorgt ervoor dat de emotionele lading die bij het trauma hoorde, vervaagt. Er kunnen ook tijdens de sessie nieuwe inzichten ontstaan, waardoor er op een andere manier naar de traumatische gebeurtenis kan worden gekeken. Naast mijn hypnotherapeutische methoden gebruik ik regelmatig EMDR.

Nieuwsgierig? Vrijblijvend kennismaken?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Bel nu